Pon - Pet: 07:00 - 21:00 Sub - Ned: Zatvoreno
Perkovčeva ul. 3, 10000 Zagreb
a
Nagrade

Stomatološkoj poliklinici Zagreb 2004. godine dodijeljena je Nagrada Grada Zagreba, najuglednije javno priznanje našega Grada i metropole.

a
Napredak

Posebnu pozornost posvećujemo znanstvenom i stručnom radu te usavršavanju djelatnika Poliklinike.

a
Povijest

U gotovo sedam desetljeća postojanja Stomatološka poliklinika prošla je sadržajan razvojni put.

Ukratko o poliklinici

Sveukupnim djelovanjem na edukaciji zaposlenih, infrastrukturi i organizaciji, u suradnji sa stručnim stomatološkim društvima, Hrvatskom komorom dentalne medicine i Ministarstvom zdravstva RH, nastojimo postići visoku razinu kompatibilnosti našega sustava stomatološke zaštite s važećim kriterijima u Europskoj uniji.

U gotovo sedam desetljeća postojanja Stomatološka poliklinika prošla je sadržajan razvojni put, često trnovit, protkan neizvjesnošću za budućnost, s dosta uspona i povremenih stagnacija u pogledu kvalitete i kvantitete kadrova, opreme i prostora.

Unatoč izazovima, Poliklinika postaje najvećom polivalentnom i specijalističkom stomatološkom zdravstvenom ustanovom u našoj zemlji, čiji se razvoj nastavio do današnjeg dana pa trenutno brojimo najveći broj specijalističkih timova od osnutka Poliklinike. Djelatnost Poliklinike obuhvaća specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu iz djelatnosti ortodoncije, stomatološke protetike, oralne kirurgije, endodoncije s restaurativnom stomatologijom, oralne medicine, paradontologije, dječje stomatologije i RTG dijagnostike, što u praksi znači da pacijentu upućenom u Polikliniku na jednoj lokaciji mogu biti pružene sve potrebne specijalističke stomatološke usluge po čemu smo zaista jedinstveno mjesto.

Pacijent, o čijem zdravlju skrbimo, uvijek je bio u središtu stručne i ljudske pozornosti djelatnika Poliklinike.  U cilju pružanja najviše kvalitete zdravstvene zaštite pacijentu, naši djelatnici redovito se usavršavaju i primjenjuju najnovije metode liječenja, opremu i tehnologiju, u skladu s međunarodnim standardima kvalitetne.

Uspješan rad Poliklinike i njenih djelatnika se svakodnevno potvrđuje, ne samo u pružanju zdravstvene zaštite, već i u prevenciji i unapređenju oralnog zdravlja građana kroz brojne provedene  programe Grada Zagreba.

Specijalisti svih odjela naše ustanove članovi su Hrvatske komore dentalne medicine, aktivni su članovi Hrvatskoga liječničkog Zbora, stomatoloških društava u okviru HLZ-a, te redovni ili pridruženi članovi brojnih stručnih hrvatskih, europskih i svjetskih udruženja.

Posebnu pozornost posvećujemo znanstvenom i stručnom radu te usavršavanju djelatnika Poliklinike. Naši djelatnici sudjeluju na stručnim i znanstvenim kongresima u zemlji i inozemstvu. Uz klinički rad, specijalisti svih odjela sudjeluju i u izobrazbi doktora stomatologije prema programu obveznog dijela pripravničkog i specijalističkog staža.

Infrastruktura

Pored obnove u infrastrukturi pokrenuto je nekoliko projekata, a jedan od njih je i projekt prijenosa audio i video signala, što omogućuje videokonferencijsku vezu unutar Poliklinike i izvan nje.

Odnos prema pacijentu

Posebnu pozornost poklonili smo poboljšanju vlastitog ustroja i odnosa prema pacijentu kroz uspostavu međunarodno prepoznatljivog sustava upravljanja kvalitetom, određenog međunarodnom normom ISO 9001:2015.

Skip to content