Pon - Pet: 07:00 - 21:00 Sub - Ned: Zatvoreno
Perkovčeva ul. 3, 10000 Zagreb

Tko je zubar?

Zubar je doktor koji se brine o zdravlju tvojih zubića.

Gdje zubar radi?

Zubar radi u jednoj prostoriji u kojoj se nalaze razni aparati kako bi mogao pomoći tvojim zubićima, a zove se – ordinacija!

Kako izgleda zubarska ordinacija?

Pogledaj slikicu!

Kad dođeš kod zubara ti sjedneš na ovaj veliki stolac u sredini (na slici je crvene boje), a zubar sjedne na ovaj manji stolac (na slici je ljubičast).

A kako izgleda kad prvi put dođeš kod zubara?

Kada prvi put dođeš kod zubara on i njegova pomoćnica (medicinska sestra) ti pokažu cijelu ordinaciju i sve što tamo ima. Nakon toga ti sjedneš u veliki stolac, a zubar na ovaj manji i pregled može početi! Ti samo moraš jako otvoriti usta.

Zubar i medicinska sestra će ti pokazati cijelu ordinaciju i sve što u njoj ima.

 

Kako izgleda pregled zubića?

Kad sjedneš u veliki stolac onda ti zubarova pomoćnica pokrije majicu s papirnatom pregačom koja može biti raznih boja. Ona nam služi da zaštiti tvoju majicu da se ne zaprlja ili namoči kad zubar bude prao tvoje zubiće. Nakon toga te zubar upozna s našom „patkicom“. To je mala slamka raznih boja koja kao mali usisavač usisava vodu i slinu iz tvojih usta tako da kad imaš otvorena usta ne moraš gutati. Onda jako otvoriš usta, staviš „patkicu“ u njih i pokažeš svoje zubiće zubaru. On upali jedno svjetlo s kojim posvijetli u usta u kojima je inače jako mrak i zato trebaš jako otvoriti usta da pustiš svjetlo unutra i da zubar može dobro vidjeti sve zubiće. Zubar će onda uzeti jedno malo ogledalce i jednu brojalicu te s njima prebrojati sve tvoje zubiće i vidjeti jesu li zdravi.

Zubar će prebrojati tvoje zubiće i vidjeti jesu li zdravi.

 

Sigurno ste čuli za Grica i Greca, a ako niste pitajte vaše roditelje, oni sigurno jesu. Možete skupa s njima prolistati našu poučnu Gric i Grec slikovnicu koja se nalazi ispod i saznati tko su oni, što rade i kako na kraju završe!

Skip to content