Pon - Pet: 07:00 - 21:00 Sub - Ned: Zatvoreno
Perkovčeva ul. 3, 10000 Zagreb

Kad je vrijeme za prvi posjet stomatologu?

Vaše dijete bi prvi put trebali dovesti kod stomatologa čim zubići počnu nicati, a najkasnije do njegovog 1. rođendana. Tada ćete vi kao roditelji dobiti korisne informacije o tome kako brinuti o djetetovim zubićima, kako i čime ih prati, koliko često, koju hranu izbjegavati kako bi zubići ostali zdravi, informacije o dojenju, dudama, redosljedu nicanja, koliko često dolaziti na kontrole kod stomatologa i svemu što vas zanima. Na taj način se mogu potpuno izbjeći svi problemi sa zubićima, pogotovo razvitak karijesa koji je najčešći. Ne zaboravite, zubići se mogu pokvariti čim niknu („karijes bočice“, „karijes dojenja“)!

Kako izgleda prvi pregled kod stomatologa?

Kod prvog posjeta stomatologu roditelj sjeda na stomatološki stolac i dijete posjedne u svoje krilo. Stomatolog će pokazati djetetu na njemu razumljiv način (ovisno o dobi djeteta) što se sve nalazi oko njega na stomatološkom stolcu i pokazati mu stomatološko ogledalce kojim će prvi put samo pregledati njegove zubiće.

Ovisno o dobi i reakciji djeteta nastavit će se sa prilagodbom odnosno upoznavanjem sa stomatološkim okolišem kako bi dijete bilo upoznato sa svime što ga okružuje i čemu to služi. Tako će se dijete osjećati opušteno i sigurno u novom okolišu.

Naši specijalisti dječje stomatologije objasnit će i pokazati djeci i roditeljima kako održavati pravilno oralnu higijenu. Tu nam pomažu naši mali životinjski prijatelji koji služe kao modeli.

Moje dijete je već bilo kod drugih stomatologa i neće surađivati, što napraviti?

U tom slučaju dobro je potražiti pomoć specijalista dječje stomatologije koji je educiran kako od nekooperativnog djeteta postepeno napraviti suradljivog malog pacijenta. Naših 7 specijalistica su vrlo uspješne u tome i koriste razne metode i pomagala uz puno strpljenja, razumijevanja, pozitivne, prijateljske i vesele atmosfere.

Naši specijalisti dječje stomatologije su educirani kako od nekooperativnog djeteta postepeno napraviti suradljivog malog pacijenta

 

Posebna se pažnja posvećuje oralnoj higijeni i djeca i roditelji se uče kako pravilo prati zubiće.

Mogu li dovesti braću i sestre zajedno u ordinaciju?

Naravno, u našim ordinacijama postoje kutci za naše male pacijente gdje se mogu zabaviti i nešto naučiti o zubićima i njihovom zdravlju dok je njihov brat ili sestra na stolcu.

Kutak za male pacijente i njihovu braću i sestre


Imamo i „tajnu ladicu“ punu iznenađenja!


Naši pacijenti nam vole i nešto nacrtati na ploči…

Možete pogledati i naše informativne letke i brošure…

Skip to content