Pon - Pet: 07:00 - 21:00 Sub - Ned: Zatvoreno
Perkovčeva ul. 3, 10000 Zagreb

Stomatološka zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u razvoju

Stomatološka poliklinika Zagreb u okviru Programa koji je započet 2005. godine zajedno s Gradskim uredom za zdravstvo (uključujući Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom) kontinuirano provodi prevenciju i terapiju karijesa i ostalih bolesti usne šupljine te ortodontsku terapiju kod djece s teškoćama u razvoju. Navedenom stomatološkom zaštitom obuhvaćena su djeca u dobi do 18 godina (manjim dijelom i osobe iznad 18 godina), s područja grada Zagreba.

Na Odjelu za ortodonciju u Stomatološkoj poliklinici Zagreb djeci s teškoćama u razvoju pružena je mogućnost u okviru istog Programa, specijalističkog ortodontskog pregleda i terapije prema njihovim individualnim mogućnostima i potrebama.

U ordinacijama za osobe s teškoćama u razvoju koje su dio Odjela dječje stomatologije pacijentima se pruža sveobuhvatna stomatološka skrb sukladno njihovim mogućnostima suradnje te se vrši edukacija samih pacijenata i roditelja (skrbnika) o mogućnostima prevencije karijesa, parodontopatija te ostalih oralnih bolesti.

Ordinacije za osobe s teškoćama u razvoju kao i Odjel ortodoncije, smješteni su u prizemlju Poliklinike, a posebnim liftom omogućen je pristup i pacijentima u invalidskim kolicima. RTG kabinet, također dostupan svim pacijentima, pruža mogućnost snimanja zubi što je značajno u dijagnostici. Budući da u Poliklinici rade specijalisti svih stomatoloških specijalnosti velika je prednost mogućnost konzultacije s njima u slučaju potrebe, kao i njihovog direktnog angažmana, a sve u svrhu pružanja što bolje stomatološke skrbi osobama s teškoćama u razvoju.

Skip to content